sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Liikaa

Olen siivoillut komeroita. Ahdistaa liika tavara ja ahtaus. Moinen puuska iskee aika ajoin. Olen antanut turhia tavaroitani ja vaatteitani pois. Kulahtaneet tekstiilit matonkuteiksi. Vähemmälläkin selviäisi ja vaatimattomammin voisi elää, kunhan ympärillä olisi vain siistiä ja kaunista.

Mutta parittomia vanhoja kahvikuppeja tottakai tarvitsen.

Kellokin on huushollin ainut.

Kukkasia tarvitsee elämää sulostuttamaan. Henkihieveriin joutunut rahapuunikin käväisi äitini hoivissa ja palasi hyvinvoivana järkyttävän suurena puskana takaisin.


Vintiltä raahasin pari vuotta sitten roskiksen partaalta pelastamani lipaston. Poistin tänä aamuna nupit ja seuraavaksi on vuorossa hionta ja maalaus. Sitten uusien nuppien asentaminen. Mutta älkää odotelko liian pian kuvia siitä. Otan ihan rennosti tämän homman kanssa...

13 kommenttia:

 1. Olet niin oikeassa! Olen myös aloittanut tavaran vähentämisen, mutta on niin vaikea valita, mistä luopua. Kauniista tai muistoja herättävistä tavaroista ei niin vain halua erota.

  VastaaPoista
 2. Nuo vanhat kahvikupit on superihania.

  VastaaPoista
 3. Söpöjä kuppeja ei tosiaan voi olla liikaa mutta muutoin olen täällä vähän samoissa tunnelmissa. Oleilupäiväni tässä vaiheessa (tai pari tuntia sitten) alkoi toden teolla ahdistaa se, että mulla ei ole mitään logiikkaa askartelu/käsityö/kotitoimisto -juttujen kanssa. Pitäisi saada toimeksi ja järjestää kaikille yhtenäinen säilytys, ettei tavarat ole ihan eri puolilla huushollia. Jotain pitäisi keksiä. Ja vaatekaapit pitäis ehdottomasti käydä läpi ja turhista luopua.
  ps. Valtavan valoisat ja kivat kuvat

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!

  Tuttu tunne, että ei oikein tiedä mistä karsia. Ja aina kun pääsee ylimääräisestä tavarasta eroon, tulee uutta lisää...

  Minäkin keräilen parittomia kahvikuppeja. Niistä on ihana kattaa koko kahviseurueelle eriparikattaus. Tai jos kahvittelee itsekseen, voi valita silloiseen mielentilaan sopivan kupin :).

  VastaaPoista
 5. Heh! Hiontaa ja maalausta on ilmassa...
  Eihän mistään kauniista VOI luopua, vaikkei olisi niin tarpeellistakaan:)

  VastaaPoista
 6. Kuukki, ei tietenkään kauniista ja muistoja herättävistä tavaroista voi noin vain luopua! :) Itseasiassa suurin osa luovutetuista jutuistani oli vaatteita ja sen sellaisia. Sitten olen samalla siivotessani miettinyt, tarviskos sitä ihan kaikkea hankkia...

  Anastasia, kyllä vanhat kahvikupit ovat niin ihania! :)

  Anu, niin tämä kevät saa kyllä siivous- ja järjestelyvietin valloilleen. Oma pikkiriikkinen työhuoneeni myös pursuilee tavaraa ovelle saakka. Tosin sekaisesta luonteesta huolimatta kättäni ojentamalla löydän monesti tarvittavan. Mutta pian sen kimppuun!

  Miia, tulipa mieleeni, että voisit tehdä jonkinlaisen sievän eriparikattauksen ja kuvata sen blogiisi. Tulisin innosta hihkuen ihastelemaan! :)

  Aila, mitenkäs se lausahdus menikään "Kaunis on yhtä hyödyllistä kuin hyödyllinen. Ehkä hyödyllisempääkin." Eikös vain?

  VastaaPoista
 7. Heippa taas! Sorsakoskien ja muiden aterimien kiillotusohjeen antoi yksi kirpputoria pitävä mummo: Heitetään kiehuvaan veteen yksi konetiskiainepala ja upotetaan aterimet sinne. Annetaan jäähtyä. Poimitaan kirkastuneet aterimet vedestä. Itse tiskasin ne sitten vielä normaalisti, sillä tuntuivat melko pesuaineellisilta. Ainakin tiuksti kiinni olleet hintalaput irtosivat ja myös se liima, joten eiköhän klähmätkin lähde.

  VastaaPoista
 8. Aivan oikein! Mutta mitä valita? Vaikeaa vaikeaa. Joskus kuitenkin jotain kykenee laittamaan kiertoon. Yleensä kyllä tulee hankittua tilalle kaksin verroin aarteita ;)

  VastaaPoista
 9. Kupit ovat edelleen ihanat ja huomenna minullakin on tuollainen kello. Jonkin aikaa olen sellaista nettikaupoissa ihastellut.

  VastaaPoista
 10. Parittomat kupit ja ovat maailman ihanimpia=) Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
 11. samat fiilikset aika ajoin täälläkin!

  Minä ainakin innolla odottelen kuvia :)

  Ihanaa naistenpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 12. Voi ihan samat aatokset täällä, tavaraa pois kaapeista ja pois pöydiltä. Ehkä tuo kevätsiivousvimma kuuluu tähän vuoden aikaan! ;)

  VastaaPoista
 13. Kuukki, kiitos vinkistä. Täytyy viikonloppuna putsailla!

  Thilda, niin eihän aarteista voi luopua ;) ja joskus aarteen ja turhan raja on niin häilyvä...

  Elmiira, kello on nätti ja se tikittää mukavasti. Yöpöydällä ei pysty pitämään, mutta keittiössä tikitystä kuuntelee mielellään.

  Mimmuli, kiitos samoin :)

  Emilia, lipasto ei ole edennyt vielä yhtään. Joten inspistä ootellessa...

  Maarit, kevätsiivousvimma tosiaankin! Ja pahana täällä ;)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)