sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Sinistä Ruotsista

Terveisiä Tukholmasta. Tuli vietettyä rentouttava tyttöjen viikonloppu. Ystäväni alkoivat olla jo huolissaan, kun en koko matkalta löytänyt oikein mitään ostettavaa. Tällaisia Rörstrandin aamiaissettejä lopulta lähti mukaan. Kuten varmasti tiedättekin, niin astioitahan minulta aina puuttuu... Tai toistaiseksi ainakin se astiakaappi. Rakastan tätä sinisen väriä yli kaiken! Malli on Marianne Westmanin suunnittelema ja sarja nimeltään Mon Amie.


Melko ruotsalaista. Vain kanelipulla puuttuu.Olin jokseekin aivan varma, että makuuhuoneeni on juuri tätä samaa sinisen sävyä, mutta ei näköjään ollenkaan ole. Mitenköhän kuvittelin näin vikaan? Toivoin varmasti sitä niin. Mietiskelin äsken, jospa maalaisin pikkuisen seinänpätkän uudella sävyllä (suurin osa on siis tätä Boråksen tapettia), mutta kun seinän nykyinen sinisen sävy on ainoa, joka sopii tapettiin. Haluaisin kuitenkin kirkkaampaa sinistä ja olen haaveillut tästä Tapettitalon Kiurujen yö -tapetista jo silloin, kun päädyin nykyiseen. Vaikka kotini on vaalea ja harmoninen väreiltään, kaipaan aina jonnekin hieman raikasta ja vahvaa väriä. On se kumma, kun koko ajan kyllästyy johonkin nurkkaan eikä koti ole ikinä valmis. Juuri vähän aikaa sitten kehuin, miten niin rakastan makuuhuoneeni tapettia ja värejä ja nyt olen aivan tympääntynyt. Ainakin hetkiseksi.

14 kommenttia:

 1. Ihanat, ihanat astiat !Onnea hyvästä ostoksesta:) Kiurujen yö on upea kaikissa sävyissä, mutta erityisen hyvä sinisenä :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat astiat!

  Vilkaisin taas sitä makuhuoneesi tapettia, ja kyllä se on hieno! Luin itse Kauhalla ja vasaralla -kirjaa vuosia sitten, ja siellä ihastuin tähän siniseen Kiurujen yöhön, mutta nyt sitä on niin monilla... Kyllä sinun nykyinen tapettisi on hyvä valinta!

  VastaaPoista
 3. Aila: Kiitos kovin. Myös minusta Kiurujen yön värit ovat kaikki upean värikylläisiä, mutta tämä on ehdoton ykkönen!

  Tuulella: Muistan myös Kauhalla ja vasaralla -kirjasta tämän tapetin. En kyllä mene vaihtamaan makuuhuoneeni tapettia vähään aikaan. Korkeintaan tapetoin sen pikkuseinänpätkänkin. Kuten mainitsit, on tuo nykyinenkin ihana! Ja tämä sininen Kiurujen yö olisi liian ärtsy tähän huusholliin. Ehkä sitten joskus jonnekin muualle... Ihailen tätä tapettia myös Vihreä talo -blogissa. Sen talon makkari on aivan ihastuttava!

  VastaaPoista
 4. Ihanalta kuulosti tyttöjen yhteinen Tukholman reissu :)

  Aivan upeat ja värikkäät kuvat taas! Löysit kyllä kauniit ja aivan sinun näköisesi astiat :)

  Minäkin tykkään kovasti nykyisestä makkarin tapetistasi, mutta eipä Kiuruissakaan mitään vikaa ole!

  Iloa alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
 5. Kauniit astiat:) Kiurujen yö tapetissa on tuo sininen aivan mahtavan intensiivinen!

  VastaaPoista
 6. Älä ihmeessä vaihda makuuhuoneesi tapettia, se on niin kaunis! Kiurujen yötä alkaa jo olla melko monella, ainakin blogien mukaan.

  Mon Amie on ihana, myös nuo uudet muodot! Et sentään hankkinut virallisia hääastioita ;o) Kyllä siniset kukat päihittävät kruunukuviot mennen tullen, ainakin minusta.

  VastaaPoista
 7. Todella ihastuttava on makuuhuoneen tapetti, niin seesteisen rauhallinen, hyvät sävyt! Kiurujen yöhön voi mahdollisesti saada kyllästyksen vielä nopeammin, mitenkä jos toisi vähän tuhdimaa sinistä jossakin tekstiilissä huoneeseen? Suloiset ovat astioiden kuviotkin, tulee lapsuus mökillä mieleen ja muistojen astiat sieltä :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit siniset olet löytänyt. täällä uusi lukija ilmoittautuu remmiin. Elämänmyönteinen blogi sinulla. :)

  VastaaPoista
 9. Ihan ensiksi; jos rohkeuteni riittäisi, taptoisin juuri kiurujen yöllä (tai siis joku muu tapetoisi!)
  Se on niin kaunis tapetti, mutta pelkään, että se ei sopisi meille mihinkään missään värissä.

  Tuliaisostoksesi ovat kauniit. Mukava, että reissu oli rentouttava!

  VastaaPoista
 10. Iida Emilia: Olen taas päätynyt siihen, että tykkään edelleen nykyisestä tapetista. :)

  Suklaamarenki: Niinpä, juuri tuo sinisen intensiivisyys viehättääkin kovin!

  Kuukki: Älä pelkää, en vaihda tapettia! :) Ja todellakin Mon Amie voittaa virallisen hääastiaston! Ei oikein ole tyyliäni...

  Parolan Asema: Ehkäpä pitää ostaa rulla Kiurujen yötä ja askarrella siitä jotakin.

  Sanna: Tervetuloa remmiin! Elämänmyönteisyyttä täytyy kyllä vaalia. :)

  Emilia: Ehkäpä joskus tulee eteen se tilanne, että rohkeamme tällä tapetilla jotain tapetoida. Tai edes askarrella siitä jotain, kuten aikaisemmin mainitsinkin. Voi miten rakastankaan näitä värejä!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanat tuliaiset! Katselin noita astioita jossakin kuvalehdessä juuri ja mietin, että mahtaakohan niitä saada Suomesta...
  Minäkin ilmoittaudun tykkäämään nykyisistä makkarisi tapeteista - kovasti sitäpaitsi :) Silti tuo Kiurujen yökin on kaunis. Entä jos ostat sitä rullan ja teet siitä jotakin, vaikka taulun. Minusta tapettia on yleensäkin kiva käyttää kaapeissa hyllypaperina ja joskus olen miettinyt vitriinin lasioviinkin "näkösuojaksi" ja samalla kaunistukseksi.
  Mukavaa loppuviikkoa sulle ja nautinnollisia aamiaishetkiä uusien astioiden keralla,
  Anu

  VastaaPoista
 12. Anu: Kiva, pidän itsekin taas yhä enemmän ja enemmän nykyisestä tapetistani. Hyviä ideoita muuten tapetin käyttöön! Muistankin, kun esittelit ihania juttuja tapeteista blogissasi. Menen tänään käymään Tapettitalossa ja voisin samalla pyytää vaikka mallipalaa Kiurujen yöstä.

  Elmiira: Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 13. Oi Kiurujen yö on niin ihana, itse pidän vielä enemmän siitä tummemmasta sinisestä :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)