torstai 11. helmikuuta 2010

Nypläystä

Syksyllä aloittamani nypläystyö on edennyt tällä viikolla kahden tunnin verran eli käytännössä ei kovinkaan paljoa. Jos jotakuta kiinnostaa, miksi nyplään, voi lukea syksyisen postauksen aiheesta. Sama epätoivoinen työ kyseessä, koska tapanani ei ole istua nypläämässä illat pitkät, vaan pari tuntia silloin tällöin.

Värikkäistä nuppineuloista tulee niin mieleeni mummoni nypläämässä. Olenkin perinyt todella vaikuttavan määrän nypläystarvikkeita häneltä. Ajattelin ottaa tähän rinnalle toisen työn: nyplätyn kaulakorun helmillä. Todella yksinkertainen malli ja vain kymmenen nypylää. Ehkä voisi jopa kesäksi valmistua. Mutta nypläys on kuitenkin todella kivaa ja rakastanhan pitsejä!

Olen bongaillut kevätkukkia kaupoissa ja ostinkin ruukkutulppaaneja. Tosin en tiennyt kylläkään ostavani niitä punaisena. Olin tänään myös viettämässä niin sanottua laatuaikaa yhdessä lempisisustusliikkeessäni. Esittelen hankintojani varmaan viikonloppuna. Väriä luvassa.

12 kommenttia:

 1. Voi kuinka taitava olet! Minulla ei ole pienintäkään käsitystä nypläämisen saloista mutta pitsejä olen ihastellut silti aina. Minulle muuten tulee nypläämisestä mieleeni Käsityöläismuseossa näkemäni näytökset. Naiset istuivat kauniissa vanhanaikaisissa vaatteisaan Turun luostarinmäen puutalokorttelin pienissä taloissa ja nypläsivät. Aivan valtavalla vauhdilla minusta. Näytti silmiini ihan tähtitieteeltä...
  Iloa sinulle tuohon puuhaan!

  VastaaPoista
 2. Ooh... Kateeksi käy. todella taitavan ihmisen hommaa tuo. itsellä ei kyllä hermot riittäisi. Ihana kun taito jatkuu teillä sukupolvelta toiselle!

  VastaaPoista
 3. Nyplääminen näyttää kyllä aikasmoiselta puuhalta, vaatii varmasti kärsivällisyyttä. Minulta aina kysytään, miten jaksan tehdä nukkekotikokoista tavaraa niin antaumuksella... melkoista nypläystä sekin, mutta niin kivaa! Kyllä tulee arvokasta pitsiä, kun on ihan itse tehtyä.

  VastaaPoista
 4. Eikä, miten hienoa, että nypläät. Ihailen päättäväisyyttä ryhtyä opettelemaan / tekemään jotain, joka ei ole helppoa ja jossa ei tule valmista heti-välittömästi-nyt.

  Tuossa nypläämisessä on varmaan vähän samaa kuin kankaankudonnassa, se vaatii keskittymistä ja sitten kun löytyy se tekemisen rytmi, niin se on kuin meditoisi.

  Mä olen vähän haaveillut, että opettelisin tekemään lautanauhoja.

  VastaaPoista
 5. Minunkin mummoni nypläsi ja joskus osasin minäkin. Mummo opetti ja sitten minä nypläsin ja mummo luki vieressä satuja minulle ja veljelleni. Ihania muistoja tuli mieleen, kiitos!

  VastaaPoista
 6. Mieletöntä, ihan kerrassaan käsittämätöntä tuo nypläys homma. En yhtään pysty ymmärtämään miten tuo toimii. Ihailen sinua, sinulla on vanha ihana perinne hyppysissä.
  Ruukku tulppaani on tosiaankin kaunis. Näin sellaisen K-kaupass mutten ollenkaan ymmärtänyt sen kauneutta muovipussin ja purkin sisällä. Kiitos kuvasta, se avasi silmäni. Yksinkertaista ja kaunista!

  VastaaPoista
 7. Mä en oo koskaan nyplänny, mut kun sun kuvia kattoo, niin tekee kyllä mieli kokeilla... ehkä sitä joskus sitten :)

  VastaaPoista
 8. Vau, ihailen suuresti jälleen !
  Jään odottamaan kaulakorua helmillä. Jos siinä kerran niin vähän nypylöitä , voisi vaikka yrittää... Minullakin perintötarvikkeita, muttei taitoa.

  VastaaPoista
 9. Tuo on kyllä sellaista, mitä en pysty yhtään ymmärtämään. Siis sitä, että joku osaa ja jaksaa.
  Nyplätyt pitsit ovat niitä maailman kauneimpia asioita, mutta itsestäni ei tuohon olisi. Siinä olisi sellainen solmu edessä, ja homma tyssäisi puolessa tunnissa.

  Hatun nosto siis!

  Odottelen kuvia!

  VastaaPoista
 10. Kiitos ihasteluista :) ehkäpä nyt saan itsestäni irti nyplätä enemmän. Voisinkin laitella jo korunypläystyön tarvikkeita valmiiksi. Jos on tarvikkeita itsellä esim. juuri perintönä, niin kannattaa mennä jonnekin opettelemaan taitoa. Mikäli kärsivällisyyttä riittää...

  Outi: Kyllä se aika meditoimista on, kun homma luistaa. Lauta- ja pirtanauhat ovat kyllä ihania! Olen muistaakseni kokeillut molempien tekemistä.

  VastaaPoista
 11. Voi että sulla on ihana blogi! Pakko liittyä tilaajaksi, jotta pääsee useammin käymään!

  Oikein ihanaa ystävänpäivää sinne suunnalle!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  VastaaPoista
 12. Jaana: tervetuloa lukijaksi! Tulen käymään tässä piakkoin Kainuunkadulla.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)