tiistai 26. tammikuuta 2010

Täkki valmis


Oikeastaan ihan hyvä, että mainostaa aloittamiaan tai suunnittelemiaan tekeleitänsä täällä. Tulee paremmin tehtyä valmiiksi asti. On ikäänkuin tilivelvollinen. Hetki sitten esittelin leikkelemiäni kangastilkkuja ja nyt olen surauttanut peiton kokoon. Ei ihan tullut sellaista kuin suunnittelin, mutta ei paha. Ruskeat ja pistaasinvihreät tilkut olivat vähän villi veto peittoon. Tikkaukset tosin vielä puuttuvat. Ajattelin hoitaa sen ompelemalla pieniä helmiäisnappeja tilkkujen kulmakohtiin.


Viime aikoina olen ommellut tällä hurmaavalla vanhalla Husqvarnalla. Äänikin on siinä mitä ihanin.


Suunnitelmissa on jo toinen tilkkutäkki. Ei ollut kovin työläs homma nimittäin. Työläintä oli itseasiassa tilkkujen leikkaaminen, jonka suoritin tilkkutyövälineillä. Käyttämäni kankaat tässä ovat Tildaa.


Hoitokisuni on muuten alkanut päivystää tiskipöydällä. Juo vettä suoraan kraanasta ja aamuisin seurailee silmäkovana aamupalan laittoa. En ole oikein hennonnut komentaa poiskaan. Mitäköhän omistaja moisesta sanoo, kun on tainnut palleron posketkin vähän levitä.


19 kommenttia:

 1. Upea täkki. Tosi kauniit värit, kelpais mullekin.

  VastaaPoista
 2. On, kaunis täkki. :) Tulee mummola mieleen, ja tarkoitan nyt ihan niinkuin positiivisessa mielessä - toivottavasti "mummola" ei ole negatiivinen juttu sulle. ;)

  VastaaPoista
 3. Nätti täkki! Hyvin sopii värit yhteen.

  VastaaPoista
 4. Aivan upea peitto; en voi ompelutaidottomana ymmärtää ollenkaan, miten tuollaisen taideteoksen tekeminen muka voisi käydä nopeasti;-)?

  Ja on sulla hieno ompelukone; kyllä silloin ennenvanhaan on nuokin koneet osattu tehdä..

  VastaaPoista
 5. Ihana toi kuva jossa on ompelukone :)
  Ihailen kans taitoa tehdä käsillään em. juttuja.
  ps. linkitin sut blogiini, onhan se ok? :)

  VastaaPoista
 6. Oikein hienosti sopivat yhteen nuo täkin tilkut, ovat sävyiltään niin samanlaisia. Ja näyttää olevan ompelukonekin samaa sävyä ;-)

  Ja tuota kissaa voisin minäkin hoitaa!

  VastaaPoista
 7. Laura: Mummola tosiaankin kuvaa itselleni ihan positiivisia asioita :)

  Aamunkukka: Ennenvanhaan on todellakin osattu koneet tehdä!

  Rouva M: Linkitys tietysti ok!

  Kuukki: Täytyy pitää mielessä, jos kisu tarvitsee uutta hoitopaikkaa ;)

  VastaaPoista
 8. Nätti täkki ja just noi "viilit värit" antavat siihen sen oikean säväyksen! Tilkkujen leikkaaminen on niin typerää mun mielestä :/ SIllä jos se menee pieleen niin palat pykältää varmasti. Mistä oot hommmannut leikkuuvälineet ja millaiset? Onko kalliit?

  Oon nyt ollut vähemmällä blogailuajalla ja heti kertyy kaikiin monta postausta luettavaksi, joten ei monessa ehdi käydäkään :) Aivan ihanan pöytä"rotiskon" oli saanut, niin kaunis!!! Ikkunan pokat myös :)

  Vääntelemäsi ristit oli ihastuttavia

  VastaaPoista
 9. Ihana tilkkutäkki! Hassua, täällä blogimaailmassa on joku yhteistajunta. Eilen juuri suunnittelin mielessäni millaisen tilkkutäkin voisin tehdä päiväpeitoksi makuuhuoneeseemme.. Sen pitäisi olla väreiltään hillitty, mutta ei kuitenkaan liian vaalea. Nytpä sain inspiksen (taas), kiitos! Tuo pieni tilivelvollisuus on ihan totta.. Bloginpito edesauttaa mukavasti keskeneräisten tekeleiden valmistumista.

  VastaaPoista
 10. Ihmettelinkin, minne olit kadonnut, mutta sitähän ollaankin oltu tilkkupeiton kimpussa :)

  Kaunis täkki ja aivan liikuttavan ihana tuo ompelukone!

  VastaaPoista
 11. hei! kiva blogi,ihanan raikas!:) voi että olet kätevä käsistäsi... aivan kateeks käy... :) kivaa viikoa sinne! t.Laura

  VastaaPoista
 12. Ihana peitto ja niin lämpimän näköinen!

  VastaaPoista
 13. Rakastan tilkkutäkkejä, se on niin kaunis. Muutoinkin blogisi sykähdytti. Kaunista.

  VastaaPoista
 14. Maaka: tilkkutyöviivaimen ja leikkurin lainasin, mutta leikkausalusta on itselläni. Käytän näitä välineitä niin harvoin. Tosin ovat kyllä kätevät! Kannattaa etsiskellä ja vertailla hintoja eri paikoista. Vaikka netistäkin. Leikkuualusta on muistaakseni Suomalaisesta kirjakaupasta(?!) vitosella alennuksesta. Se ei ole ihan se täysikokoinen, mutta sopii muuten täydellisesti myös tilkkuiluun kuin paperin leikkaamiseenkin.

  Tilkkujen leikkaaminen on kyllä niin tylsää puuhaa ja aika raskasta käsillekin, kun yrittää pitää viivainta samalla paikoillaan ja leikata. Itse huomasin tilkut leikattuani, etten ollut kutistuttanut kankaita, joten kutistutin silitysraudalla ja höyryllä, jonka jälkeen vielä tarkistin jokaisen tilkun mitat uudestaan ja tein tarvittavat leikkaukset. Arhg, miten typerän työlästä puuhaa oli!

  Elina: nyt vain hopihopi tilkkutäkkiä ompelemaan ja muista, että olet tilivelvollinen meille ;)

  Tuulella: ja kohta varmaan katoan toisen täkkini kanssa pois täältä... tai ehkä sitten keveemmällä. Itsekin olin ihan liekeissä ompelukoneesta, kun suristelin sillä menemään.

  Laura: Kiva kun pistäydyit ja tervetuloa uudelleenkin. Niin ja rohkeasti vain tekemään käsillä kaikenlaista! :)

  Emilia: Kiitti. Ehkä lämpimän näköinen, mutta ei kyllä riittävän lämmin näihin pakkasiin... Olen ihan kypsänä tähän kylmyyteen!

  VastaaPoista
 15. Piupau: huomasin rakkautesi tilkkutäkkeihin piipahtamalla juuri blogissasi! :) Kiva, että sykähdytti ja tervetuloa toistekin.

  VastaaPoista
 16. Wau..! Mulla kesti aikoinaan lähes vuoden (!) oma tilkkutäkkiprojekti :-/

  VastaaPoista
 17. Sini, tuhannet kiitokset yllätyspaketista, sain sen eilen;-) Piristit raskaan työpäivän jälkeen päiväni kertaheitolla. Mukavia talvisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 18. En voi olla kommentoimatta että Hurmaavan värinen Husqvarna! ;)

  VastaaPoista
 19. Tosta tilkkutäkistä tuli ihana! Misullakin taitaa olla kissanpäivät!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)