keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Romuja ja aarteita


Näitä "romuja" vanhempani siis toivat viime viikonloppuna. "Pöytärotisko" eli suloinen aarre on äitini pelastama löytö juuri minua ajatellen. Ollut kuulemma parvekkeella entisellä omistajallaan kesät talvet. Ikkunat ovat omiani. Ovat vain olleet muutaman vuoden aitassa säilössä ja nyt pääsivät taas somistamaan kotiani. Pitäisi vielä pyyhkiä pölyt ja kuolleet hämähäkit...Mööbleerattiin myös äitini kanssa. Kanneltiin huonekaluja huoneista toisiin (kuulostaa siltä kuin kotini olisi kovinkin suuri ja huonekaluja hillittömästi). Vintille joutaa vielä osa ja sieltä sitten jemmassa olevia huonekaluja tänne käyttöön. Edessä olisi kuitenkin maalaushommia. Onko teillä hyviä kokemuksia maaleista, joilla saa kaunista jälkeä vanhoihin huonekaluihin? Valkoinen on väri. Ehkä ripauksella vaniljaa.

Viikonloppuna kirppiskierrokselta tarttui mukaan tällaisia Arabian vanhoja leipälautasia. Somia nekin.

12 kommenttia:

 1. Ihania! Miten joku on raskinut pitää pöytää parvekkeella... Tuollaisille sivupöydille on aina tarvetta sisälläkin :)

  Olen myös miettinyt, millä maalilla saisi siveltimelläkin tasaisen jäljen. Kokemukseni rajoittuu toistaiseksi Helmi-kalustemaaliin, ja jälki ei aina ole täydellinen...

  VastaaPoista
 2. Kaunis kokonaisuus, tuo pöytä, ikkunat, kukka, tapetti... Oikeen rauhallisen näköinen!

  VastaaPoista
 3. Kauniit tavarat. Älä maalaa ollenkaan, ajan patina on niin rosoisen kaunis ja lautanenkin sopii täydellisesti tyyliin :)

  VastaaPoista
 4. Tuulella: Niin toisen romu ja toisen aarre :) ja totta Helmi-kalustemaalin jälki ei ole aina täydellistä.

  Helena: Totta puhut, rauhallisen näköistä. Sellaisen kodinkin itselleni haluan.

  Aila: En tietenkään tätä pöytää maalaa, älä pelkää! :) Eihän näin kaunista ajanpatinaa voi maalilla peittää. Mulla on vain huonekaluja jemmassa, joissa ei ole vastaavaa kaunista patinaa ja ne kaipaisivat maalia ylleen, jotta ne pääsisivät käyttöön.

  VastaaPoista
 5. Suloinen pikkupöytä! Ja todella kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
 6. Tuo pöytä on sitten kaunis. tykkään jalkojen muodosta ja patinasta. Ja sopii passelisti yhteen ikkunaruutujen kanssa.

  Meillä on maaleihin liittyen Helmi - maalista ihan hyviä kokemuksia. Juuri yksi 1940-luvun komuutti sai Helmeä pintaansa, sävyä F 456. Taittaa vähän ehkä vaniliaan. Pelkäsin, että liikaa mutta turha oli pelko. Nätti tuli komuutista. Jätettiin pinta siistiksi, eikä yhtään kulutettu. Kaunis minusta niinkin.

  ps. Huonekalujen siirtelemisestä en saa koskaan kylliksi. Minäkin yleensä äitini kanssa vekslaan huoneesta toiseen ja taas takaisin. Kevät saa sitäpaitsi aikaan hirveän kovan tarpeen laitella paikkoja. Haluaisin kaappejakin kantaa kerroksesta toiseen mutta siihen tarvittaisiin miesvoimia. Ja mies ei oikein ole innostunut :) Miksiköhän?? :)

  VastaaPoista
 7. Suloinen ja siro pikkupöytä. Onnekasi äitisi pelasti sen sinulle turvaan :)

  VastaaPoista
 8. Voi mitä ihanuuksia. Ja pöytä... niin ihana!!!

  VastaaPoista
 9. Ihanat kehykset ja pöytä! Pidän myös tuosta hauskasta tapetista niiden takana.

  Minullakin on kokemusta vain Helmi-kalustemaalista (muutama jakkara, toimi niissä hyvin) ja ammoisilta ajoilta öljyyn sekoitetusta pigmentistä joltain entisöintikurssilta. Öljy-pigmentillä saa kauniin elävän pinnan, mutta se on tietysti vähän työläämpää kuin maaalaaminen.

  VastaaPoista
 10. Saanko udella, millä paikkakunnalla nämä ihanaiset maalaiskirpparit sijaitsevat?

  Olen suunnitellut kesäreissua, jossa päätarkoituksena on kierrellä pienten paikkojen kirppiksiä. Nyt kuitenkin huomaan, että etukäteissuunnittelu on hieman haastavaa, koska netistä ei paljoa tietoa irtoa kyseisistä paikoista.

  VastaaPoista
 11. Kultsin kämppä: Mainitsemani maalaiskirppareilla tarkoitin Kouvolan seudun kirppareita. :) Kieltämättä yhtenä päivänä tein siellä muutamissa kirppareissa melkoisia löytöjä! Mutta onhan varmaan jokaisella paikkakunnalla omat helmensä.

  Itse suunnittelen kesäreissua Savoon ja etenkin kirppikset siellä houkuttavat! Kesäreissut ja kirppikset sopivat loistavasti yhteen! Onnea suunnitteluun!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)