sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Hyvää itsenäisyyspäivää

Palasin juuri maalta. Viikonloppu sujahti nopeasti tehtaillessa raivokkaasti myyjäisjuttuja yömyöhään ja tänään nauttien siskoni loihtimasta mahtavasta itsenäisyyspäivän kestityksestä. Ehdin kuitenkin penkomaan äitini vinkistä taas aittoja ja kas kummaa, kun löysin ihanan ison ja vanhan täysipuisen lipaston. Luulin, että olen jo kaiken penkonut ja kaikki löydöt tehnyt, mutta joudun ehkä antamaan kodille tälle lipastolle, jonka vanhan vaalean vihertävä maalipinta on sievästi kulunut. Ehkäpä jouluna otan tämän ainakin 20 vuotta pois käytöstä olleen ihanuuden vielä lähempään tarkasteluun.

Tunnelmallista itsenäisyyspäivän iltaa kynttilöiden tuikkiessa! Lähden tästä keittämään teetä ja tekemään voileivän kera routapaakkuhirvipaistin (jäinen hirvenlihakimpale matalaan lämpöön uuniin reiluksi kymmeneksi tunniksi ja sen jälkeen maustesuolaliemeen lillumaan muutamaksi tunniksi, aivan järkyttävän hyvää!).

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Itsenäisyyspäivän kuvasi ovat taas ihanan tunnelmalliset, ja on hauskaa, että värit ovatkin ruskea-valkoiset. Kaunista!

  Kiitokset myös vierailustasi blogissani ja tervetuloa toistekin.

  VastaaPoista
 3. Ja missä viipyy kuva lipastosta ;o) Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 4. Voi että kun olisikin selainen paikka, josta voisi lipasstoja löytää noin vain, hih. Odotan kuvaa siitä innolla.

  VastaaPoista
 5. On se ihmeellinen ja loputon löytömaa tuo lapsuuteni maalaistalon nurkat ;)

  Kuvaa lipastosta ei toistaiseksi ole, kun se oli niin hankalassa paikassa, että kolmeen pekkaan nostelimme tavaroita edestä pois ja sitten vaakasuorassa asennossa taskulampulla pääsin tsiikailemaan sitä. Mutta palaan tähän asiaan todennäköisesti sitten joulun jälkeen... :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)