tiistai 24. marraskuuta 2009

Suklaakreemiä



Kun keitän kotona kahvia vain itselleni, teen sen kupin ylle laitettavan posliinisen suodattimen läpi. Jotenkaan se on vain niin hyvää silloin. Kahvin kanssa on lähes aina tummaa suklaata. Tällä kertaa tein suklaalevystäni suklaakreemiä. Olen edelleenkin aivan liekeissä kuusenkynttilänpidikkeistäni. Olen tyrkännyt niitä joka paikkaan.


Suklaakreemin ohje on kirjasta Joulukuun päiviä. Kaksi ruokalusikallista kreemiä kuumaan maitoon, niin saa kerrassaan hyvää kaakaota. Voisin kuvitella terästetyn kaakaon ystävän lorauttavan sekaan vaikka minttulikööriä. Loistava lahjaideakin! Ainiin, vanhan kirjan sain kaupanpäällisiksi kirpparilta. Etsin tarkoituksella kauniin kellastuneita sivuja, joita voi käyttää askarteluun.

200 g laadukasta tummaa suklaata
2 ½ dl kuohukermaa

Kuumenna kerma kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä ja lisää sekaan rouhittu suklaa. Anna seoksen seistä muutama minuutti ja sekoita se sitten sametinpehmeäksi. Anna jäähtyä välillä sekoitellen. Kaada kreemi pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

4 kommenttia:

  1. Mulla on sama kirja kans tänäkin vuonna lainassa kirjastosta, tuon ohjeen olen nähnyt, mutta jos sitä nyt uskaltaisi kokeilla, kun joku oikea ihminenkin on sitä tehnyt :)

    Ostin kans kipparilta vanhoja romaaneja 0,10e askartelutarkoituksiin. Mä en vain malta niitä leikkoa! Pitää ainakin lukea ne ensin läpi :DDD

    VastaaPoista
  2. Nam ♥ kahvin ja tumman suklaan ystävä itsekin.

    Tuosta kreemistä kysyisin, että tiedätkö miten kauan se säilyy? Kun on tuota kermaakin mukana..

    Vanhat kirjat on ihania. Itsekin olen kerännyt niitä muutamia. Askarteluihin. Yhtään en ole vielä raaskinut leikellä :)

    VastaaPoista
  3. En kyllä osaa sanoa, kauanko kreemi säilyy. Eikö kotitekoiseen sinappiinkin käytetä kermaa ja itseasiassa muniakin? Tosin kermassa on kyllä reilusti käyttöpäivämäärää. Niin ja noin hyvä kreemi ei kauaa muutenkaan jääkaapissa säily ;) Tietenkin kotioloissa voi kattilaan vipata suoraan suklaarouheet, kermat ja maidot ja kiehauttaa kaakaoksi. Mutta mun mielestä toi on hauska lahjaidea ja kiva luksuskaakao itsellekin...

    Käytin muuten noita kirjojen sivuja joulukorttiaskarteluissa ja moneen muuhunkin on jo monta ideaa, että yrittäkää nyt raaskia käyttää edes pari sivua. Tulee niin hienoja juttuja niistä! :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita kuvia :) Blogisi nimi saa minut joka kerta hyvälle tuulelle.
    En kanssa raaskisi leikellä kirjoja vaikka ovat iänkaiken vanhoja ja sitä varten hankittu :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)